MARC Flekslønsberegner

Nyhed: MARC Flekslønsberegner

MARC Flekslønsberegner

Er det muligt at automatisere den voksende opgave vedrørende beregning og kontrol af fleksløn i det nuværende systemlandskab? Svaret er ja!

Beregning af fleksløn er en tidskrævende og bøvlet opgave. Der er mange undtagelser og variationer at tage hensyn til, og hver beregning kræver opslag og indtastninger i en række forskellige systemer. Samtidig er antallet af flekslønsmodtagere stigende – på landsplan er antallet steget med 21,4 pct. siden 2015.

På den baggrund har Dataproces, sammen med to kommuner, brugt foråret på at identificere og vurdere automatiseringspotentialet på området. Resultatet er en MARC-robotløsning, der automatiserer op mod 70 pct. af de påkrævede genberegninger. Den resterende andel er typisk så komplekse, at de skal undersøges yderligere og derpå må beregnes manuelt. Det gælder f.eks. ved udbetalinger fra ny eller ukendt arbejdsgiver, bemærkelsesværdige variationer i udbetaling, el.lign.

MARC Flekslønsberegner er udviklet med blik for Kommunernes Ydelsessystem (KY). Det er derfor sandsynligt, at hele eller dele af løsningen er relevant og anvendelig også efter overgangen til KY. Eftersom KY angiveligt går i drift i maj 2019, er det et krav, at vores løsning skaber værdi inden for en meget kort tidshorisont i form at sparet tid, højere kvalitet og øget effektivitet. Også selvom det endnu ikke er fastslået, i hvilket omfang KY i praksis understøtter opgaven. Dataproces efterkommer dette krav med garanti om kort leveringstid og mulighed for omkostningsfri udtræden, så snart kommunen overgår til KY.

Lyder dette interessant – så kontakt Dataproces i dag.