Dataproces

Sådan skal kommuner reagere når ankestyrelsen ændrer praksis

På dette webinar går Poul Schmith og Dataproces sammen om at give kommuner en simpel oversigt over, hvordan de skal reagere, når Ankestyrelsen ved principafgørelser meddeler praksisændringer.

For kommuner kan Ankestyrelsens løbende praksisændringer og fastsættelse af praksis på nye områder være et minefelt, hvor fejltrin kan føre til erstatningskrav fra borgere eller andre kommuner.

På dette webinar får du en række guidelines, som minimerer risikoen for fejltrin og samtidig sikrer, at Ankestyrelsens praksisændringer håndteres korrekt over for borgerne.

På webinaret forklarer vi, hvornår Ankestyrelsens praksisændringer gælder med tilbagevirkende kraft, og vi redegør for de reaktionsmuligheder, som kommunerne har i disse situationer:
- Genoptagelse af tidligere sager af egen drift,
- Annoncering af muligheden for genoptagelse,
- Aafventning af de genoptagelsesanmodninger, der evt. måtte komme.


Vi præsenterer på den baggrund en række spørgsmål, som kommunerne kan overveje i forbindelse med vurderingen af, hvilken af de tre reaktionsmuligheder, de skal benytte. Vi peger desuden på, hvad kommunerne skal være særligt opmærksomme på i relation til de tre reaktionsmuligheder (f.eks. hvilken rolle forældelse spiller i relation til genoptagelse af egen drift, og hvordan kommuner kan foretage korrekt annoncering af muligheden for genoptagelse).

Vi inddrager eksempler fra både retspraksis og administrativ praksis. Hvis du gerne vil have os til at inddrage eller vurdere et eksempel fra din kommune, er du velkommen til at skrive eller ringe, så tager vi det gerne med.


Målgruppe


Webinaret er hovedsageligt målrettet sagsbehandlere i kommunerne. Eksemplerne på webinaret vil have et særligt fokus på det socialretlige område.


Praktisk information


Det er gratis at deltage i webinaret.
Webinaret afholdes via Microsoft Teams. Link hertil vil blive sendt forud for afholdelse. Husk at acceptere indkaldelsen i din kalender.

Webinaret blev afholdt Onsdag d. 21. september 2022, kl. 10:00-11:00

Optagelse fra webinar