Proceskonsultation: Fritvalgsreglerne

Dataproces sætter fokus på webinarer i 2021

I 2021 ser vi frem til webinarserier om Kommunens økonomi og MARS, samt flere kurser om Mellemkommunal Refusion i samarbejde med COK

I Dataproces vil vi gerne dele ud af vores viden og være en stærk sparringspartner for landets kommuner. Grundet COVID-19 står vi i en ny speciel situation, der har tvunget os til at blive endnu mere digitale; noget vi ikke må tage for givet. Derfor vil vi i 2021 sætte endnu mere fokus på at afholde webinarer, hvor vi kan dele vores viden med jer og på den måde være med til at understøtte en vidensdeling på tværs. Som udgangspunkt vil vi køre to forskellige webinarserier – en om kommunens økonomi og en om den digitale platform MARS.

Du kan læse mere om planen for de to webinarserier herunder:

Kommunens økonomi

Denne webinarserie tager udgangspunkt i det generelle udligningssystem, budgetter og de forskellige kommunaløkonomiske begivenheder, der indtræffer i løbet af året.

Der vil blive behandlet aktuelle emner, der er interessante at se på i forhold til udligning som eksempelvis udvikling i tilskud og udligning 2022, opgørelse af befolkningskriteriet, udvikling i overførselsudgift 2021, midtvejsregulering 2021 og foreløbigt regnskab 2020; beskæftigelsestilskud og budgetgaranti.

Hvornår: Februar, april, juni, september, november


MARS

Denne webinarserie omhandler de områder, der ligger som moduler i MARS, og vil tage fat på forskellige emner indenfor mellemkommunal refusion, moms og statsrefusion.

Webinarene sætter spot på MARS' brug af data, hvordan platformen er bygget op af modulérbare byggeklodser samt hvordan MARS bl.a. bruger institutionsdatabasen, sagsbehandlerlister, borgerens kommunale og familiære forhold, BI-værktøj samt refusionsværktøjet vedr. mellemkommunal lovgivning.

Hvornår: Januar, marts, maj, august, oktober, december


COK kurser 2021

Mellemkommunal refusion og økonomi på førtidspensionsområdet

Tid: 8.-9. juni 2021

Sted: Comwell Roskilde

Mellemkommunal refusion udvidet

Tid: 15. juni 2021

Sted: Digitalt

Læs mere om kurset og tilmeld dig her: COK: Mellemkommunal refusion – udvidet

Fritvalgsregler og handleforpligtelsen: Foregrib spørgsmål i visitationsfasen

Tid: 27. oktober 2021

Sted: COK Herlev

Mellemkommunal refusion udvidet

Tid: 10. november 2021

Sted: COK Næstved

Læs mere om kurset og tilmeld dig her: COK: Mellemkommunal refusion – udvidet

Mellemkommunal refusion og økonomi på førtidspensionsområdet

Tid: 15.-16. november 2021

Sted: Munkebjerg Vejle

Rådgivning og sparring

I Dataproces lægger vi stor vægt på at dele ud af vores viden og sparre med kommunerne. Derfor har vi indenfor udligning lavet et abonnement, hvor I som kommune kan få glæde af den viden og det arbejde, vi i Dataproces laver. Med dette abonnement bliver I løbende opdateret på, hvad der sker indenfor kommunernes økonomi og udligningssystemet samt modtager henvendelser omkring beregninger og notater såvel som gennemgange af forhold vedrørende udviklingen i kommunernes samlede økonomi – selvfølgelig med fokus på jeres kommune. Derudover får I en status hvert halve år samt en direkte indgang til vores eksperter på udligningsområdet – også i forhold til budgetvejledning.

Dette abonnement er lavet for at styrke jeres viden i kommunerne omkring udviklingen indenfor det kommunaløkonomiske område og er helt gratis og uden forpligtigelser. Med andre ord; det koster ikke noget at tage kontakt til os eller at få løbende opdateringer fra udligningsteamet. Kræver en opgave betaling, aftales det altid med jer, inden opgaven igangsættes.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere, kan du kontakte Dataproces på: www.dataproces.dk/kontakt