MARC Landskabsbillede

MARC Fleksløn: Succesen fortsætter og ny feature er på vej

Konverteringen til KY forløber gnidningsfrit og tilbagemeldingerne er gode.

Den seneste tids konvertering af MARC Fleksløn til KY har forløbet stort set gnidningsfrit, og tilbagemeldingerne fra vores kunder er gode. Vi er lykkedes med at sikre, at løsningen stadig tilfører værdi, og i det lys er vi gået i gang med at udvikle yderligere features, der skal øge gevinstrealiseringen endnu mere i fremtiden.

Advarsel! Denne nyhed indeholder lidt ananas i egen juice, men ovenpå et første halvår, hvor nedlukninger, restriktioner og hjemmearbejde har været styrepind hos såvel Dataproces som vores kunder, synes vi godt, at vi kan tåle at dele en succeshistorie.

Historien handler om MARC Fleksløn og overgangen til KY. De fleste af vores kunder på løsningen er efterhånden overgået til KY, og trods problemer med KY – og en skepsis omkring, hvorvidt MARC Fleksløn ville virke i det nye system, må vi konstatere, at der er stor tilfredshed at spore:


"Vi har i Greve Kommune været de allerførste til at overgå fra KMD Aktiv til KY i MARC Fleksløn, og der er ingen tvivl om, at MARC Fleksløn også virker til KY. Vi var meget spændte på, om Dataproces kunne få en robot til at arbejde i KY – især efter at have hørt om alle de problemer, der har været (med KY), men vi blev positivt overraskede.

Allerede fra første dag, kørte robotten – og allerede den første måned vi tog KY-løsningen i brug, nåede vi omkring de 70% automatisk behandlede sager. Vi er rigtig glade for løsningen og for vores gode samarbejde med Dataproces. For mig som leder er det fantastisk, at Dataproces altid er hurtige til at reagere og svare, og hvis der er det mindste problem, så ordner de det med det samme. Så for os, har det været en rigtig positiv oplevelse."

- Meya Masumba, teamleder Ydelsesteam, Greve Kommune


I dag ligger procentsatsen for automatiske tilskudsberegninger i KY på ca. 70-80% til trods for, at løsningen oprindeligt var udviklet til KMD Aktiv. Med andre ord er vi lykkedes med at tilpasse og optimere vores robotter til KY. Det betyder bl.a. for kunderne, at:

  • Arbejdsgange omkring flekslønsberegning- og kontrol lettes betragteligt.

  • Kvaliteten af data forbedres.

  • Der kan frigives tid til faglig fordybelse og komplekse opgaver.

Hos Dataproces oplever vi da også en støt stigende interesse for MARC Fleksløn i flere egne af det danske kommunelandskab.

Nyt udviklingsprojekt i støbeskeen

Udover interessen ’udefra’, har vi også et rigtig godt samarbejde og en god dialog med vores nuværende kunder på løsningen. Ved hjælp af kundernes feedback og forbedringsforslag, kan vi til stadighed udvikle på MARC Fleksløn og sikre, at løsningen er tilpasset behovet ude hos kunderne.

I kølvandet på dette, er vi gået i gang med et nyt udviklingsprojekt i relation til MARC Fleksløn:

Årsopgørelseskontrol:
Denne feature får til formål at tjekke, om folk med bierhverv tjener for meget, så de ikke kan få flekslønstilskud.


Med det nye udviklingsprojekt graves der et spadestik dybere i den nuværende automatisering af tilskudsberegningerne. Således kommer kunderne fremadrettet til at høste endnu større udbytte end hidtil, såvel økonomisk, som processuelt.

Er du nysgerrig på at høre mere om MARC Fleksløn og det nye udviklingsprojekt, er du velkommen til at rette henvendelse til vores projektleder på MARC Fleksløn, Peter Sandberg Nielsen på PSN@dataproces.dk.