Nyhedsbrev - 210702 - Netværk-landscape

Netværksgrupper på udligning

Udvikling af nyt koncept med fokus på vidensdelingen og sparring på tværs af kommuner.

Med baggrund i den store opbakning og interesse for vores webinarer og kurser på udligning, ser vi nu nærmere på at udvikle et koncept omkring netværksgrupper på netop dette område.

På mange arbejdspladser lægges der stor vægt på samarbejde, vidensdeling, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling – alt sammen noget, vi i Dataproces gerne vil dyrke mere sammen med kommunerne.

Derfor ser vi nu nærmere på, hvordan vi kan udvikle et koncept på udligningsområdet, der kan være til glæde og gavn for kommunerne. Et koncept omkring netværksgrupper, hvor fagpersoner på tværs af landets kommuner kan drøfte relevante emner i relation til udligning såvel som erfaringer og arbejdsgange på området. Netværksgrupperne skal således være et forum, hvor man kan dele viden og få inspiration til, hvordan man selv kan arbejde med udligning i egen kommune.

Her vil Dataproces’ udligningseksperter facilitere netværksgruppemøderne og spille ind med interessante emner, fokusområder og opmærksomhedspunkter, der er relevante for kommunerne. På hvert møde dykkes der ned i de emner, trends og tendenser, der er aktuelle på det pågældende tidspunkt – set ud fra, hvad der arbejdes med i både kommunerne og i Dataproces.

Under udvikling

Detaljerne er endnu ikke på plads, men som udgangspunkt vil netværksgruppemøderne blive afholdt en gang i kvartalet og som udgangspunkt online – eventuelt med enkelte fysiske møder.

Tanken er at sammensætte og matche fagpersoner fra forskellige kommuner i et netværk med andre fra sammenlignelige kommuner – også på tværs af geografi. Dette for at sikre mest mulig relevans og udbytte i dialogerne og på den måde skabe grobund for givtig vidensdeling og sparring.

Ideen udspringer af succesen med vores webinarer såvel som vores kursus i forbindelse med statsgarantien for 2022, hvor vi har dykket ned i Danmarks Statistiks befolkningsprognose, Økonomiaftalen for 2022 og til slut Statsgarantien for 2022. Derudover har vi på vores webinarer bl.a. sat fokus på efterreguleringen af beskæftigelsestilskuddet, deadlines og skæringsdatoer i udligningssystemet, fordelingen af den tekniske serviceramme samt §16-tilskudspuljen.

Fælles er, at de alle har taget udgangspunkt i aktuelle emner, og at vi har delt vores viden med jer. Det vil vi gerne blive ved med, men ønsker også at skabe fora, hvor I gensidigt kan dele viden med hinanden – og os. Deraf udspringer ideen om netværksgrupper.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du allerede nu tilkendegive din interesse her.

Dette er ikke en bindende tilmelding, blot en forhåndstilkendegivelse af din interesse, og det er til enhver tid muligt at springe fra. Din tilkendegivelse vil udelukkende blive brugt til at vurdere interessen og efterspørgslen på området, så vi kan bruge det i vores videre udvikling af konceptet. I ovenstående link, kan du også oplyse din e-mail, hvis du ønsker at høre mere. Yderligere information kommer til efteråret.