Dataproces

Statsgaranti eller selvbudgettering?

Hvad har betydning herfor og hvordan kvalificerer i valget?

Statsgaranti eller selvbudgettering? Hvad har betydning herfor og hvordan kvalificerer i valget? Sommeren er forbi og i det kommunale landskab er budgetlægningsprocessen godt i gang. Et af de valg, som skal træffes, er valget af budgetteringsmetode hvor det skal vælges hvorvidt I vil anvende det statsgaranterede grundlag eller vælge at selvbudgettere for kommende budgetår.

Valget herfor kan have en stor økonomisk konsekvens alt afhængig af valg af budgetteringsmetode. Tilbage ved finanskrisen kostede dette således et anseeligt millionbeløb for mange kommuner, mens det særligt de seneste år har været et godt valg at selvbudgettere for en håndfuld af landets kommuner.

På dette webinar vil en af Danmarks førende eksperter inden for det kommunale tilskuds- og udligningssystem Kasper Lund Nødgaard gennemgå hvad I skal være opmærksomme på, når I vælger budgetteringsmetode. Ligeledes vil Kasper klæde de tilhørende på til at kunne redegøre for forskellene der således ligger i valget, hvad der bliver efterreguleret og ikke bliver efterreguleret, samt vise hvordan Kasper til dagligt hjælper i omegnen af 20 kommuner med at kvalificere deres valg af budgetteringsmetode.

Webinaret blev afholdt Mandag d. 4. september 2023, kl. 13:15-14:00

Optagelse fra webinar