Automatisering via robotter

Min Sag

Automatisering via robotter

Robotteknologi er et brandvarmt emne i tiden - både i det offentlige og private. Øget automatisering og mere anvendelse af kunstig intelligens vinder givetvis indpas på dagsordenen - ikke kun som fremtidstrend, men som et reelt eksisterende værktøj.

Det gælder også hos de danske kommuner. Her oplever de allerede nu, hvordan brugen af softwarerobotter i administrationen åbner for en række muligheder og potentialer. En af de softwarerobotter, der i dag anvendes hos kommunerne, er Dataproces’ MARC (Municipal Automatic Robot Caseworker). MARC varetager konkrete opgaver som:

  • Bogføring

  • Arkivering

  • Registrering

  • Journalisering

  • Kontering

Men ikke nok med det. Softwarerobotten MARC er også nøglen bag større digitale infrastrukturprojekter og automatiseringsløsninger som Min Sag: En borgerrettet selvbetjeningsløsning til automatiseret digital aktindsigt.

Ved hjælp af MARC høster kommunen digitaliseringens gevinster ved at automatisere, kvalificere og effektivisere tungt og tidskrævende tastearbejde og andre administrative arbejdsgange. Resultatet er et smart og enkelt informations- og arbejdsflow på tværs af systemer, afdelinger og sektorer.

Fra RPA til MARC

MARC tilhører kategorien robotbaseret automatisering (Robotic Process Automation) - men adskiller sig på flere punkter fra traditionelle softwarerobotter. Bl.a. fordi den er udviklet til og med de danske kommuner. Overordnet set kan MARC betragtes som en ’overbygning’ til regulær RPA, fordi den i modsætning til andre softwarerobotter, er god til at håndtere bl.a. afvigelser og ekstrem kompleks jura. Der ud over er MARC en stabil og robust løsning, der understøtter en både hurtigere, ensartet og mere fejlfri sagsbehandlings- proces.

Vil du se, hvordan Min Sag ser ud i din kommune?

Vi kommer gerne ud og viser en test. Kontakt os for yderligere info.