Nyhedsbrev - Fleksløn og KY - Landskab

MARC Fleksløn – et lys i KY

Den første automatiseringsløsning lavet til KY

Overgangen til Kommunernes Ydelsessystem, KY, har ikke kun betydet ændringer hos kommunerne. Også i Dataproces har vi kigget vores automatiseringsløsning MARC Fleksløn efter i sømmene for at sikre, at den fortsat giver værdi til kommunerne og kan køres sammen med KY.


Gennem den seneste tid har der i de diverse medier været historier fra flere af landets kommuner i for-bindelse med udrulningen af KY. Trods alle de gode tanker fra KOMBIT, er gevinstrealiseringen ikke i mål endnu – tværtimod. For at undgå det stigende arbejdspres, der har været i forbindelse med udrulningen, har flere kommuner kigget RPA vejen – og med god grund.

Beregning af flekslønstilskud er nemlig en kompleks opgave, og derfor kan der også være store gevinster at hente ved at automatisere arbejdsgangene på området. Her kan MARC Fleksløn fungere som et ekstra lag ovenpå KY, der kan varetage og lette arbejdsopgaven med beregning af flekslønstilskud. Derudover er det også den første automatiseringsløsning, der er lavet til KY.

En justeret og tilpasset version

MARC Fleksløn er en automatiseringsløsning, der varetager mellem 50-70% af de månedlige tilskudsbe-regninger. Løsningen har kørt i tre år og er derfor fuldt funktionsdygtig og kører uden problemer. Løsnin-gen er oprindelig bygget til KMD Aktiv, men vores team i Dataproces har brugt den seneste tid på tilpas-ning og optimering af robotterne for at få den mest optimale integration til KY. Det betyder altså, at det stadig er den samme løsning, der kører, det er blot robotterne fra KMD Aktiv, der er blevet ændret til KY-robotter.

En af de ting, der har været særligt fokus på, er integrationen til eIndkomst. Her trækker MARC Fleksløn oplysningerne direkte fra SKAT og altså ikke gennem indkomstoplysningerne i KY. Det betyder, at oplys-ningerne trækkes fra den direkte kilde og ikke gennem et andet system. Vi har således gjort vores for at sikre, at kommunen oplever færrest mulige udfordringer med at benytte MARC Fleksløn som tillæg til KY.

Har vi overhovedet brug for MARC Fleksløn?

Selv efter overgangen til KY kan MARC Fleksløn være til stor nytte for kommunen. For selvom KY er smart, kan systemet ikke beregne sagerne automatisk. Det kan MARC Fleksløn til gengæld, og løsningen frigiver både tid og ressourcer for kommunens sagsbehandlere.

MARC Fleksløn automatiserer arbejdsopgaven omkring beregning af flekslønstilskud, og gør størstedelen af arbejdet. Det betyder, at sagsbehandlerne skal forholde sig til langt færre sager, som de selv skal be-regne manuelt. Derudover er der beslutningsstøtte på alle sagerne – selv dem der er frasorteret, hvilket betyder, at MARC Fleksløn kommer med forslag til, hvordan beregningen laves. På den måde er løsningen yderligere med til at understøtte og lette sagsbehandlernes arbejde. Med MARC Fleksløn frigives der altså tid, som kan bruges på at gå i dybden med de sager, der kræver ekstra opmærksomhed eller tid, der kan bruges på helt andre opgaver.

Det smarte ved MARC Fleksløn er også, at alle mellemregninger vises direkte i løsningen. Det betyder, at sagsbehandleren kan gå ind og tjekke, hvordan flekslønstilskuddet til den enkelte borger er beregnet og se alle de informationer, der er anvendt i beregningen. Der er således fuld gennemsigtighed i alt, hvad robotten gør. Derudover ligger alle informationer, som sagsbehandleren skal bruge, inde i MARC Fleks-løn, så der er dermed ikke behov for at gå ind i KY for at indhente eller kontrollere oplysningerne. MARC Fleksløn er altså et ekstra lag ovenpå KY, der er med til at lette sagsbehandlernes arbejde.

Samarbejde med kommunerne om tilpasningen

For at sikre det bedst mulige samspil mellem MARC Fleksløn og KY, har vi i Dataproces også et tæt samar-bejde med to pilotkommuner, der benytter sig af begge løsninger. De to kommuner er således allerede på KY og er med til at dele deres viden med Dataproces om, hvordan de to systemer fungerer sammen. På den måde kan vi hurtigt fange, hvis der er udfordringer eller noget, der skal rettes til.

Som ny kommune på MARC Fleksløn, er der derfor heller ingen grund til bekymring. Integrationen til KY fungerer og er gennemtestet af både Dataproces’ udviklere såvel som de to pilotkommuner, der løbende verificerer, at alt er i orden og kører optimalt – alt sammen for at sikre det bedst mulige udbytte for kommunen.

At få implementeret MARC Fleksløn er en simpel og strømlinet proces, der ikke tager lang tid for kommu-nen. Det er en proces, som Dataproces kontrollerer og har styr på. Vi står for opsætningen samt test af løsningen, og selve implementeringsprocessen tager normalt omkring fire uger. Der er derfor ikke noget at frygte ift. implementeringen samtidig med, at gevinsterne ved at bruge MARC Fleksløn er store – både for kommunen, sagsbehandlerne og borgerne, da MARC Fleksløn letter arbejdet og sikrer korrekte bereg-ninger af borgernes flekslønstilskud.

Dataproces har netop afholdt et webinar om løsningen, MARC Fleksløn. Hvis du gik glip af det, kan du se webinaret her: Webinar: MARC Fleksløn - Din vej til nem og hurtig flekslønsberegning.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan MARC Fleksløn også kan være en gevinst for arbejds-miljøet og fællesskabet i kommunen, kan du læse denne casehistorie fra Ikast-Brande Kommune.