Nyhedsbrev - Juni 2019

Hvad er der sket i 2022 – og hvad skal der ske i 2023

Vi kigger tilbage på året, der gik og fremad mod det nye år

Sammen med jer, er vi eksperter i digitalisering og databearbejdning, og i 2022 har vi bl.a. anvendt denne ekspertise i vores digitale løsninger, samt analyser og rådgivning. I denne artikel vil vi se ind i de løsninger, vi har udviklet i år, samt hvordan begyndelsen af 2023 ser ud hos jer, så du nemt kan se, hvad Dataproces kan hjælpe med.

Automatisering og udvikling

Hos Dataproces arbejder vi målrettet på at bidrage positivt til, at lette arbejdsgangene og automatisere trivielle opgaver således, at der frigøres tid til det borgernære kernefaglige for at give værdi i den offentlige sektor. Udvikling af værktøjer som kan understøtte dette, er derfor én af vores primære opgaver.

I efteråret 2022 lancerede vi værktøjet MARS Moms med fokus på det kommunale momsregnskab som en stor og kompleks opgave. Systemet sikrer korrekt refusionshjemtagelse af moms, som allerede har vist sig at kunne gøre en forskel for flere kommunale medarbejdere.

Indtil videre hjælper MARC Fleksløn 43 danske kommuner med store tidsbesparelser samt færre ressourcer på komplekse, manuelle beregninger af flekslønstilskud. Konkret betyder det, at ud af 76.427 flekslønssager i hele Danmark, giver MARC en hånd med i 31.619 af sagerne - eller sagt på en anden måde; hvis hele Danmark havde 10 flekslønssager, hjalp MARC med 4 af disse i 2022.

Udbredelsen af MARC har affødt den sideeffekt, at der er "misundelse" i de andre afdelinger, som ikke får en hjælpende hånd. Det har vi valgt at gøre noget ved. Derfor ser MARC ind i en fremtid med vokseværk, hvor det næste familiemedlem har set dagens lys – MARC Afstemning. MARC Afstemning letter afstemningsopgaven og identificerer uoverensstemmelser på tværs af systemer og de utallige regneark som afstemningsopgaven kræver.

Dataanalyser, udligning og rådgivning

År 2023 starter som altid i de danske kommuner med et par hektiske måneder med både KØF, budgetter og afstemninger. Hos Dataproces kigger vi ind i det første kvartal med it, analyser og rådgivning til økonomiafdelingen. Dette gør vi med følgende fokus:

  • Januar: Prognoseværktøj: Udviklingen i finansieringsgrundlaget

  • Februar: Få styr på jeres datagrundlag i udligningssystemet med analyser af udvalgte socioøkonomiske kriterier

  • 20-59 årige i arbejde med færdigheder på grundniveau

  • Børn af enlige forsørgere

  • Marts: Råderumsanalyse: Hvordan kan I skabe luft i budget 2024?



Vores digitale løsninger letter komplicerede processer og tunge arbejdsgange samt skaber overblik. Vi vil fortsat yde support i forbindelse med analyser og rådgivning, som optimerer og kvalificerer kommunernes økonomi, samt sikrer, at der er tryghed, kvalitet og ensartethed omkring opgaverne.